Isicola

Vrij zonder hinder

 

Recensie vakantie van Peter en Rosita

 

Lectori salutem.

Met veel, heel veel zin om direct terug te gaan naar ons verblijf tijdens onze vakantie bij Isicola willen wij, Peter en Rosita, onze ervaring met jullie delen.

In oude Indiaanse taal betekent Isicola "Vrij zonder hinder". Isicola wordt bedreven door Spiker en Mirjam, met wie je, indien gewenst, kunt optrekken en je wordt tevens vergezeld door hun 2 dochters. Hun stukje vallei in Andalucía gebruiken ze om hun kinderen te laten genieten van de vrijheid die hen daar geboden wordt.

Ze bieden teepees aan om in te verblijven en om in te overnachten. In de teepees staan dan ook comfortabele bedden. Je kunt gebruik maken van de douches, toiletten, de fornuizen, de koelkast (met diepvriesvak), en de afwasgelegenheid op het zanderige, met avocado's beplante, bergachtige terrein. Een hele gewaarwording.

Onze ervaring is (beide zijn we 51 jaar en 21 jaar naturist) dat er altijd wel op- of aanmerkingen te maken zijn over een vakantieoord. Hier is echter niets dan positiefs te melden. Want als je van natuur, geen opsmuk, de avontuurlijke wegen hier in Andalucía en rust, totale ontspanning houdt, dan kunnen deze gastvrije mensen het je bieden. Als je er behoefte aan hebt zullen ze ook graag samen zeer interessante, inhoudelijke gesprekken met je voeren. Bezoek hun site op internet en je krijgt er zin in.

 

We boekten 2 weken, waarvan de eerste week "All-Inclusive" verblijf in de teepee, met ontbijt, lunch, om ±17.00 tapas en 's avonds een 3-gangen diner plus drankjes, (zoals: versgeperste sapjes, rosé, witte wijn, rode wijn, cervesa en fris) fruit, yoghurtjes, zelfgebakken brood en lekkere salades. Wat ons betreft een geweldige start van een welverdiende vakantie. Dag 3 trokken we naar Catarrijan Beach (±30 minuten) een naturistenstrand met 2 zeer betaalbare restaurants en douches, toiletten, ligbedden met parasol (€5,- voor de hele dag) en het vormt tevens een prachtig gebied om te snorkelen, geweldig! Mirjam maakte voor ons in die eerste week een lunchpakket in een met vriesvak uitgeruste rugzak, waar vind je nog zoiets? De tweede week boekten we 'zelf bedruipend,' eigen verzorging. Als het kon waren we er nu weer.