Isicola

Vrij zonder hinder

 

De Costa Del SOL

 

De Costa Del Sol (Kust van de zon) is omgeven door de Sierra Nevada en de Middellandse zee. De lange kustlijn bestaat uit talrijke beschut gelegen stranden, afgewisseld door inhammen met kristalhelder water. Aan deze kuststrook van de provincie Malaga, gelegen in de Autonome Regio Andalusië, kan men genieten van het warme water van de Middellandse Zee.

De Costa Del Sol heeft een voor Europa  uniek subtropisch klimaat. Voor zowel overwinteraars als zonaanbidders en naturisten is de Costa Del Sol een perfecte omgeving. De zon schijnt hier meer dan 340 dagen per jaar en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van boven de 20°C. In de winter zakt de temperatuur zelden onder de 12° en is de dagtemperatuur meestal rond de 17° met uitlopers naar 20°-23°. In de zomer zorgt een zachte zeebries voor voldoende verkoeling. Dankzij dit zachte klimaat kunnen op de langzaam aflopende berghellingen en in de dalen allerlei soorten tropisch fruit groeien die dan ook één van de belangrijkste bronnen van inkomsten van deze streek vormen.

Aan de Costa Del Sol bevinden zich overal torens en vestingen die tijdens de Arabische overheersing ooit gediend hebben als uitkijkposten. Het historische belang van deze streek vindt men terug in de dorpen die allen genieten van kwalitatief goede toeristische voorzieningen met gerieflijke hotels en bekoorlijke restaurants waar u een onvergetelijke en betaalbare vakantie kunt doorbrengen. Als bezoeker heeft u een ruime keuze: van het rustig zonnebaden op kleine strandjes met kristalhelder water en het slenteren door de straatjes van authentieke dorpen als Frigiliana en Torrox tot het beoefenen van opwindende sporten zoals duiken, kitesurfen of paragliden. Er zijn talrijke interessante plaatsen te vinden aan de Costa Del Sol zoals bijvoorbeeld; Torrox, Malaga, Cómpeta, en Nerja die u een scala aan toeristische attracties bieden, van watersport tot excursies naar het groene binnenland.

Dichtbij de Costa Del Sol bevinden zich bovendien opmerkelijke enclaves zoals Las Alpujarras, het laatste Moorse bolwerk op het Iberisch Schiereiland. Steden als Granada met het eeuwenoude Alhambra en dorpen als Torrox en Frigliana met honderden jaren oude straatjes, laten de geschiedenis en de Andalusische cultuur volmaakt tot uitdrukking komen. Uitstapjes naar Gibraltar en zelfs Tanger in Marokko zijn van hieruit prima te doen. Ver weg van het oprukkende massatoerisme blijkt Torrox een waar paradijs waar u heerlijk kunt genieten van verse vis, verse groenten en fruit, en waar u als een volwaardig lid van de gemeenschap kunt deelnemen aan de traditionele feesten die iedere lente, zomer en najaar worden gevierd.